jueves, 20 de marzo de 2014

REFLEXIÓ: com la feina del documental em pot ajudar a millorar les meves competències com a futur docent?

En primer lloc, penso que elaborar un documental em pot ajudar, com a futura mestra, en primer lloc, a descobrir el vertader significat del món educatiu, què implica treballar dia a dia amb uns infants que estan cresquent, com acompanyar-los durant aquest creixement i quines estratègies puc aplicar. Les estratègies o habilitats de pensament conformen l'eix vertebrador del projecte de Filosofia 3/18 que és el tema del meu documental. Per tant, el documental també em servirà per observar i analitzar de quina manera les mestres posen en marxa aquestes estratègies amb els infants.

El documental em permetrà conèixer nova informació, abans desconeguda, sobre el tema, ja que la Filosofia 3/18 és un tema que he tractat molt poc a magisteri i que l'he descobert per voluntad pròpia, informant-me a través d'altres mestres i per la meva tutora de carrera que abans realitzava el curs de formació de Filosofia 3/18 (Maria Isabel Pomar Fiol). Crec que aprendre de la Filosofia 3/18 i de les mestres que estic entrevistant em permetrà ser una mestra molt més competent, amb més il·lusió i ganes de compartir coneixements, experiències i vivències amb els infants perquè la Filosofia és una manera de fer, no una assignatura més pels infants, i és una manera de fer aplicable a totes les àrees posant en marxa el pensament dels infants i de la pròpia mestra, cooperant, sent tolerants els uns amb els altres, en definitiva, formant una vertadera comunitat de recerca. Totes aquestes coses crec que m'aportarà el documental a més de moltres altres ja que m'enriquiré de la informació teòrica com de la pràctica (visita a les escoles de cada una de les mestres especialistes).

A més, considero que amb el documental treballaré molt un altre aspecte que és el de reflexionar entorn del tema elegit. El tema que he elegit implica i convida a reflexionar. Cada informació que es va recollint és motiu d'anàlisi i et fa pensar. Penso que milloraré aquesta competència i em permetrà aprofundir i entrar més dins el tema de la Filosofia 3/18. A més, elaborar un documental és una tasca que mai he tingut l'oportunitat de realitzar i crec que em serà una tasca molt profitosa tant per poder-ho relacionar amb el TFG com perquè és una feina diferent que no estic acostumada a fer. Opino que em serà molt més entretingut i profitós i em permetrà aconseguir una millora i un nou coneixement pel que fa al món de les noves tecnologies (competències en TIC).




*Competències:

- 1. És autònom en l'aprenentatge: 1.1.Cerca i accedeix a dades i recursos existents a l'hora de resoldre les activitats tasques i situacions que es plantegen al pràcticum o l'assignatura i 1.4.Arriba a conclusions elaborades a partir de la contrastació de la informació recollida tant de la teoria com la pràctica.  

Justificació: he consultat diversos documents, programes i altres recursos per realitzar la tasca del documental i anar recollint informació i idees relacionant-ho sempre amb el meu tema (Filosofia 3/18) i, a partir de tota la informació recollida (del Treball de Fi de Grau, webs i blogs consultats, entrevistes de les mestres, informació recollida durant la carrera i altres recursos) he extret conclusions analitzant tota la informació i comparant i contrastant el seu contingut. 

-2.Reflexiona sobre el seu propi procés d'aprenentatge: 2.3.Descriu el que vol aprendre, els objectius que es proposa.

Justificació: penso que en aquesta entrada estic donant a conèixer els objectius que em proposo, és a dir, què vull aprendre, la finalitat del documental (conèixer la situació actual del projecte de Filosofia 3/18, com s'està duent a terme actualment, com s'han format les mestres especialistes...).

No hay comentarios:

Publicar un comentario