jueves, 20 de marzo de 2014

ESBORRANY DOCUMENTAL:

Temàtica:
Realitzaré el documental individualment ja que estic realitzant el Treball de Fi de Grau i aprofitaré la tasca que estic fent pel treball relacionant ambdues assignatures. Faig el treball sobre el projecte de Filosofia 3/18. El treball recull les veus de les mestres i especialistes en Filosofia 3/18 que estant duent a terme el projecte dins les seves aules (situació actual del projecte, formació rebuda, condicions necessàries, metodologia...). Té una part de fonamentació teòrica i una altra part que la conformen les entrevistes de les mestres i els seus respectius anàlisis. He pensat elaborar el documental sobre Filosofia 3/18 i així també em servirà per adjuntar-ho al document del treball.
El documental tractarà sobre el projecte de Filosofia 3/18 (què és, quin va ser el seu precursor...) i sobre les opinions de les mestres de Filosofia sobre el projecte i com estan duent a terme la seva tasca, a més d'incloure, si pot ser, alguns trossos amb l'opinió dels infants sobre les sessions de Filosofia 3/18.

Esborrany:

El meu primer disseny del documental és el següent:

-Primer de tot, gravaré a les mestres especialistes en Filosofia 3/18 parlant sobre el projecte d'acord amb unes preguntes (entrevista) que tenc elaborada pel Treball de Fi de Grau.

-En segon lloc, gravaré a cada mestra duent a terme una sessió de Filosofia 3/18 amb el seu grup.

-Finalment, (si pot ser) gravaré als infants donant el seu punt de vista sobre les sessions de Filosofia (què en pensen?, els agrada o no?, què aprenen en les sessions?...).

Recursos:

Per a l'elaboració del documental necessitaré:

-El guió de les entrevistes del Treball de Fi de Grau.

-Càmara de vídeo, “tablet”, “mòvil”... per a la gravació.

-Programa per al muntatge del documental.

Nombre de sessions:

-Sessió 1: gravació mestres.
-Sessió 2: gravació sessions de Filosofia.
-Sessió 3: gravació infants.
-Sessió 4: observació i anàlisi dels enregistraments.
-Sessió 5: muntatge del documental a través del programa seleccionat.
-Sessió 6: acabar muntatge documental.

-Sessió 7: Observació i anàlisi muntatge documental i realització de les respectives correccions que es considerin necessàries.



*Competències:

- 1. És autònom en l'aprenentatge: 1.1.Cerca i accedeix a dades i recursos existents a l'hora de resoldre les activitats tasques i situacions que es plantegen al pràcticum o l'assignatura i 1.4.Arriba a conclusions elaborades a partir de la contrastació de la informació recollida tant de la teoria com la pràctica.  

Justificació: he consultat diversos documents, programes i altres recursos per realitzar la tasca del documental i anar recollint informació i idees relacionant-ho sempre amb el meu tema (Filosofia 3/18) i, a partir de tota la informació recollida (del Treball de Fi de Grau, webs i blogs consultats, entrevistes de les mestres, informació recollida durant la carrera i altres recursos) he extret conclusions analitzant tota la informació i comparant i contrastant el seu contingut. A més, he hagut de recordar i consultar experiències i situacions viscudes durant les pràctiques 3-6 anys, període en el que vaig dur a terme un projecte de millora de Filosofia 3/18.

-2.Reflexiona sobre el seu propi procés d'aprenentatge: 2.3.Descriu el que vol aprendre, els objectius que es proposa.

Justificació: amb l'elaboració de l'esborrany del documental, estic donant a conèixer els objectius que em proposo, és a dir, què vull aprendre, la finalitat del documental (conèixer la situació actual del projecte de Filosofia 3/18, com s'està duent a terme actualment, com s'han format les mestres especialistes...).

No hay comentarios:

Publicar un comentario