jueves, 27 de marzo de 2014

LECTURA: Algunos conceptos clave entorno a las creencias de los docentes en formación (Latorre Medina y Blanco Encomienda)


  •  Què he après de la lectura? Què ha aportat al meu rol de futura mestra?

La lectura, en primer lloc, m'ha ensenyat a mirar de resoldre els conflictes d'una altra manera. No hi ha el perquè imitar la tutora sense analitzar-ho abans o observar les creences que hi ha al darrera, què creu, quins prejudicis té.

No només a resoltre els conflictes sinó també moltes altres situacions que es viuen a l'escola dia a dia, gràcies a la lectura, ho concebeixes d'una altra manera (he après a anar amb molt més ull, investigar, analitzar... cada un dels fets i situacions que observem per tal que no estiguin empapats per qualque tipus de creença).

A més, he après que no hi ha una estratègia que funcioni sempre (depèn de cada cas o situació). I pel que fa al dilema entre els termes coneixement vs creença, és important no només posar en dubte a la tutora amb la que no estam d'acord sinó també posar en dubte la teoria en la que se sustenta, ja que tota teoria pot esser motiu de crítica i, de la lectura, també he après que no totes tenen una bona fonamentació. És important plantejar-se quins són els fonaments teòrics en què se sustenten els mestres d'avui dia perquè no sempre són vàlids.



  •  Quines preguntes puc plantejar a partir de la lectura a la tutora (mestra)?

Personalment, com que ja he dut a terme els dos Pràcticums, jo si ara fes pràctiques li demanaria:

-Quan hi ha un conflicte entre infants sempre intervens?
-Intervens sempre de la mateixa manera?
-Hi ha qualque corrent o teoria en la que et bases per resoltre les situacions de conflicte?
etc.




*Competències:

-1.És autònom en l'aprenentatge: 1.2. Reflexiona i pondera sobre elements que porten a una bona actuació professional i 1.4. Arriba a conclusions elaborades a partir de la contrastació de la informació recollida tant de la teoria com de la pràctica.


Justificació: he reflexionat sobre diversos aspectes que, des del meu punt de vista, porten a una bona actuació professional i, a més, crec que la lectura en sí mateixa et convida a reflexionar-hi. També he extret conclusions a partir de la lectura contrastant-les amb la informació recollida a la classe teòrica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario